LEASY Nordiclån
Annonce

Find det bedste lån for dig

Det behøver ikke være svært at få et lån og samtidig spare penge...

FinansXy er Danmarks nye site, som gør det let for dig at få et lån til netop dine behov.

De bedste låne og kredit muligheder, så du hurtigt og let kan låne penge.

Vær opmærksom på holdbarhedsdatoen

Når vi handler, skal det helst gå hurtigt. Det er ofte lige efter eller før man har hentet børn, ellers er det på samme tidspunkt, som renten at byen også skal handle. Der er mange grund til, hvorfor det ikke er en aktivitet, som man ikke gider at bruge tid på. Dette kan dog hurtig komme til at være et klods om benet. For det går også, at man ikke altid kommer hjem med helt friske vare. Og dette er kun med til at øge dit forbrug, samt dit madspild. Men det er en meget hurtig og nem måde, at komme uden om dette problem på. Og det alt sammen handler om holdbarhedsdatoen.

 

Hold øje med holdbarhedsdatoen

 

Der er forskellige måder at sikre sig friske varer. Men i supermarkkeder, er der en rigtigt nem måde, at komme uden om diverse problem med sin mad på. Og der er ved at være opmærksom på holdbarhedsdatoen. Her kan man hurtigt danne sig et blik over, hvorvidt maden er god nok eller ej. Og derefter vælge det varer det er nyest og holder sig længst. På den måde undgås der mad- og pengespild. Og man kan ud fra disse oplysninger også, tilrettelægge ugen, og hvornår hvad skal spise. Man får derfor det bedste ud af alle sine varer.

 

Det bedst ligger bagerst

 

Udover holdbarhedsdatoen, er der også andre råd til, hvordan man sikre sig de friske varer.

Når diverse supermarkeder får nye varer, bliver der rykket rundt på nuværende varer. På den måde kommer de ældste varer forrest og det nye kommer bagerst. Så hvis man vil undgå at betale fyldpris for varer, som bliver for gamle inden for et par dage, skal man altså går efter det bagerste varer. I forhold til frugt og grønt, skal man igen ned under alle de øverste lag, før man kommer med, til de helt friske varer.

Undgå madspild

Madspild er en af de helt store synder i et køkken. Og flere og flere bliver også mere opmærksom på dette nu. Det har medvirker til, at der er kommet butikker hvor du kan gå ind og handle der du skal bruge i kilo og styk, i stedet for at købe meget mere end du du står og mangler. Derudover er det også butikker hvor du kan handle frasorteret varer. Det er for eksempel vare butikker ikke kan sætte på hylderne, fordi en dåse måske har fået et slag mm. Derudover er butikker også begyndt at sætte vare frem og ned, som er ved at nærme sig sidste salgs dato. Så der er fokus på området, men du kan også selv være med til at undgå madspild i dit eget hjem.

 

Undgå madspild på den nemme måde

 

Der er sindssyg mange godt måder at undgå madspild. Det første du kan gøre, er at have ordet i dit køleskab. Hvis du gør i butikkerne, og stille de ældste vare forrest, har du et bedre overblik, og på den måde vil du kunne undgå grimme ting i dit køleskab, og smide mindre ud.

25% af madspild skyldes uhensigtsmæssig emballage. Det er utrolig meget, og der er fordi vi ikke er så gode til at tømme vores ting rigtigt. Så stil ketchuppen på hoved og klem det sidste yoghurt ud af kartonen. Det kan betale sig!

 

 

Undgå madspild af frugt og grønt

 

I forhold til dine grøntsager og frugter, er der også mange ting der kan gøres her, for at undgå madspild. I stedet for at smide rynket eller stødt frugt ud, så skær det der brune væk, og brug resten til at lave en smoothie. Det sammen kan gøres hvis der er nogle grøntsager der er lidt rynket i køleskabet. I stedet for at smide dem ud, så smid dem i en gryderet, hvor de vil mætte og gøre mere gavn. Og i stedet for at skære sig ind til det rene i grøntsager, er det en god ide, at vaske dem i stedet.

Spise før du handler

At spise før du handler, kan hjælpe dig et langt stykke af vejen. For mange af os oplever, at være ude og handle, og pludselig har man købt mere end man lige hvad brug for. Dette skyndes man forskellige ting, og derfor er der også mange forskellige ting der kan gøres for at undgå det. Et af de råd de fleste følger, er at skrive en liste. Men en indkøbs liste, ved du præcis hvad du skal have, og derfor går du mere målrettet rundt i butikken. Men er det nu også den bedste løsning? For når der kommer det perfekte tilbud, og er det ofte andet der spiller ind, der gør at man ender ud i et køb.

 

Spise før du handler

 

Flere gange er det faktisk en sult, der rammer når der handles. Og at handle efter en sulten mave, kan godt blive dyrt. For der er det for eksempel søde ting, man har en større tildens til at gå efter, og som vi ved, er disse ting ofte dyrest. Derfor er det en utrolig godt ide at spise før du handler. På den måde er din mave i balance, og du undgår derfor at lade den følge og bestemme hvad der skal med hjem. Det er ikke kun godt for dig, men også for din økonomi. For impuls købe er de dyreste, da det er dem, vi ikke regner med ind i vores budget. Så for at undgå dem bedste muligt, er det altså en god ide at spise før du handler.

 

Kan du gør andet end at spise før du handler?

 

At spise før du handler, er naturligvis ikke det eneste du kan gøre, for at hjælpe dig selv. Som det er nævnet, er det en god ide at skrive en liste. Det gør dig mere målrettet, og du undgår derved at kigge for meget rundt i de afdelinger du egentlig ikke skal handle i. Derudover er det også en god ide, at handle så lidt som muligt. Forstået på den måde, at jo færre gange du er ude og handle, jo færre gange kan der opstå fristelser. Så at lave en madplan og holde sig til at handle 2 gange om ugen, er en rigtigt god ide, hvis man ønsker at have lidt mere styre på hvad der kommer med hjem. Det mange også hopper på, er alle de gode tilbud, de ser når de er ude at handle. Tilbudsaviser er derfor en god ide at beholde. Her kan man lave sin madplan ud fra de forskellige tilbud. På den måde planlægge hvilke dage man skal have hvad, og undgå at komme så tit ud at handle. Så der er mange ting man kan gør, udover at spise før du handler.

Madfilm – man brug den rigtigt

Mange af os bruger madfilm til forskellige ting. Dette kan både være til at dække en skål til, eller at pakke noget ind. Med madfilm komme der mange forskellige muligheder. Og mange forskellige kampe, ikke at glemme. For selvom madfilm er et meget smart redskab i et køkken, er det også drilsk. Man kan hurtig komme ud for, at man skal smide flere mænger af madfilmen ud, fordi den ikke er så ned at arbejde med, altid. Dette er der der dog muligheder for at komme udenom! Både på en smart måde, men også så du slipper for at spilde dine penge, på sådan ting.

 

Hvad er problemet med madfilm

 

Men hvad er det egentligt problemet er med den her madfilm? Jo, den har en tilbøjelighed til, at ”klæbe” lidt samme. Så stor mængder af dem, slet ikke kan bruges, fordi den er så svær at skille fra hinanden. Hvis man er så heldig at få den skilt madfilmen, forslå vi at du ikke her, skiller der fra resten af rullen. En god ide er, at du sætter den låse ende fast til hvad du nu står og arbejder med. På den måde får du også et meget større og flotter skytte at arbejde med. Uden at der hænger sammen.

Dette er den meget nem måde, at håndtere sin madfilm. Men det kan stadig drille, fordi det er så ”fint” at arbejde med. Derfor forstå vi, at du kan gøre noget der er endnu smartere!

 

Madfilm vs kulde

 

En super nem måde, at få det meste ud af din filmen, er simpelthen at gøre den kold. Ved at den bliver dette, gør du den mere hård, og på den måde er den meget nemmer at arbejde med.

En meget nem, hurtig samt effektiv måde at få den gjord rigtigt kold, er ved at proppe madfilmen i fryseren. På den måde krøller den ikke, næste gang du skal bruge den!

Billigt kød

I Danmark er noget af den mest populære spise, kød. Vi spiser utroligt meget kød, og derfor er der også penge at spare på det område, hvis man ved hvordan man gør. Her er der ikke tale om at købe, når der er gode tilbud, i form af billigt kød, for der er mange af disse tilbud, som er rigtigt dårligt. Mange går meget målrettet efter alle disse gode tilbud, da det ser ud som om man kan spare penge. Men hvad mange glemmer at kigge på, er hvor mange gram der er i selve pakke, samt at kigge efter selve fedtindholdet. Det fremgår nemlig alt samme på pakkerne, og er derfor noget alle let kan finde.

 

Billigt kød på de rigtigt tidspunkter

 

Hvis man ønsker billigt kød, skal man være lidt mere villig til at komme sent ud og købe det. Tidspunktet for prisen på kød, påvirker nemlig rigtigt meget. Og jo tideligere du er ude i butikkerne og handle, jo dyre er kødet også. Det er derfor en rigtigt dårlig ide, at handle ind lige når butikkerne åbner. Og det kan godt være at køen er kortere og at der er færre mennesker tilstedet. Men det er til gengæld også noget du kommer til at betale ekstra for. For mange vare er 100% friske på det tidspunkt. Og selvom vi alle godt kan lide friske vare, eller i hvert fald ordet ”frisk”, må vi jo bare erkende, at det ikke er noget som forhindre os i at spise en bøf, der er 24 timer gammel.

 

Køb billigt kød om aftenen

 

Når fødevarebutikker lukker, er der utrolig mange ting, som der falder i pris. Dette er blandt andet brød og sandwich. Men kød falder også i pris. Dette sker dog ikke kl 20 om aftenen, men derimod hen mod lukketid. Altså oftest omkring 21.30. Her kan man altså gøre sig nogle rigtigt gode handler, hvor man kan få noget lækkert kød, til en billigere penge, end hvis man købte ind kl 9.

Indkøbslister forhindre unødvendige udgifter

Indkøbslister forhindre unødvendige udgifter og sikre dig et bedre overblik

Indkøbslister forhindre unødvendige udgifter. Det vidste du måske ikke, men det gør det. Og et langt stykke hen af vejen, er dette her nok en af det tinge, der kan være med til at gøre de hverdag lettere, og samtidig sikre dig god økonomi og mindre madspild.

Kender du det, når du skal handle, men du ikke helt ved hvad du skal have? Eller også har du en ide om det, men når du så kommer ind i butikken, så er der 1000 andre ting, som du også gerne vil have, eller som du står over overvejer?

Dette er utroligt farligt for dit madbudget. Ind puls køb er noget af det, der ofte vælter et budget.

Dog er de ikke så svære at undgå som mange oftest tror.

Dette kan nemlig klares med en indkøbsliste. Det lyder meget simpelt, men ikke distro mindre er det rigtigt.

En undersøgelse viser, at hvis du ved hvad du skal handle inden du går derind, og tilmed har skrevet det ned, lukker din hjerne ned for alle fristelserne du møder på din vej.

Du går mere målrettet efter dine vare, og handler derfor også hurtigere. Så der er mere at hente, end bare penge. Du spare også langt mere tid, på alle dine indkøb.

Alt dette er med til at påvirker hvor meget og hvad du propper ned i din kurv. Og ved at udelukke ind puls køb, spare du utroligt mange penge om måneden. Og dette er penge du nemt og hurtigt kan bruge på mere nødvendige ting i din hverdag. Så at skrive en indkøbsliste er helt sikkert vejen frem, hvis du ønsker dig en bedre og sikre økonomi. Og dette uden alle de overraskelser der følger med, når man lader sig styre for meget af ind puls køb.

Spar penge ved at drikke mere vand

Spar penge ved at drikke mere vand

At drikke mere vand, kan du give dig de bedste muligheder for at spare en formue. Dette lyder logisk nok. Men der er rigtigt få dansker, der er klar over, hvor meget der egentlig er at spare når man drikker vand.
Dette skal naturligvis helst være vand tappet fra vandhanen derhjemme. Og ikke vand man køber i diverse supermarkeder.

Men når man går ind i et supermarked, er der rigtigt mange forskellige tilbud og vare, når det kommer til drikkevare.

Sodavand, saftevand, mælk mm. Alt sammen noget vi dansker hvert år bruger sindssygt mange penge på. Og hvorfor? Ingen kan helt svare på det, men lige meget hvad, så viser en undersøgelse at vi dansker er eksperter i at bruge penge på dette område. Og dette selvom vi er et af de lande i verden, der har det reneste drikkevand. Det er ligeså rent, som det du kan købe på flaske. Derfor er der rigtigt mange penge for dig at spare, hvis du begynder at drikke mere vand.

Hvis vi bare tager et eksempel som sodavand. Danskerne drikke i gennemsnittet 100 liter sodavand om året. Dette er utroligt meget. Herhjemme har vi en liter pris der hedde 7,5 kr.

Hvis alt dette bliver langt sammen, vil du altså komme op på et utrolig højt tal. For hvis du vælger at undgå sodavand, har du altså en årlig besparelse på over 7000 kroner. Det er utroligt meget, alene på denne ene ting. Der er naturligvis flere penge at hente, da der som sagt kun er regner sodavand med. Så safe, juice, mælk og andet, er kun et plus på bankkontoen.

Og her er turen til tandlægen naturligvis ikke regnet med. Den ændres naturligvis også, når man undgår alle de sukkerprodukter der bliver præsenteret for en hver dag. Så at drikker mere vand, er på inden måde noget, nogen kan snakke grimt om. For det er en af de bedste måder for dig, at spare en masse penge.

Lav en madplan

Lav en madplan og undgå madspild

Lav en madplan og du vil kunne sikre dig en meget bedre økonomi. For når det kommer til stykker, er en madplan den eneste måde, du kan planlægge dine indkøb 100%. Og på denne måde kommer du også udenom alle de måder hvorpå der, smide penge ud af vinduet.
At kunne lave en madplan, er ikke nogen stor ændring for familien. Dette er dog bare med til at give et bedre overblik over hverdagen. Derudover spares der en masse tid, som kan bruges på noget andet. Men med dette, vil du også blive bedre rustet mod madspild. Og have mere tid i løbet af din dag, til noget mere sjovt end at handle.

Mange danskere handler ind flere gang om ugen, og endnu flere dansker handler ind hver dag efter arbejde.

I dagens Danmark har mange dansker utroligt travlt. Både kvinden og manden arbejder, og når man har fri er det endnu svære at få aftenen til at hænge sammen.

Dette kan dog let ændres, og gør at du spare en masse penge. Og at du også kommer til at spare tid.

Hvis du vælger at sætte dig ned, en gang om ugen og lave en madplan, kan du spare dig selv en masse tid og penge. Dette lyder måske mærkeligt, men det er det ikke hvis du tænker over det.

Hvis du holder øje med en tilbudsaviser og begynder at handle efter dem, kan du spare rigtigt mange penge på den front. Og med en madplan kan du sikre dig, at du kan handle med ind, til en uge af gange.

På den måde spare du tid, fordi du ikke skal handle hver dag.

Du spare penge, fordi du har handlet efter tilbud og desuden ikke bruge penge til transport, på at komme frem og tilbage fra dit supermarked.

Læs tilbudsaviser

Læs tilbudsaviser, det kan betale sig

Læs tilbudsaviser! Dette er der ikke mange dansker der gør. Men dette er en rigtigt nem og hurtigt måde at spare nogle penge, og på den måde få en bedre økonomi.

Men desværre er der mange danskere takker oftest nej til reklamer. Dette er ikke en særlig smart ide. For hvis du ønsker at spare nogle penge på blandt mad, så er det med hjælp fra disse tilbudsaviser du kan komme et langt stykke af vejen.

De fleste får en ide om hvad de vil have til aftensmad, i løbet af dagen. Derefter handler de ind på vej hjem fra arbejde. Med familie og børn, eller studie og venner, er det lettest for dig, at tage den nærmeste superbruges på vej hjem. Dette er også forsåligt, hvis du har en travl dag og mange gøremål.

Dog er dette ikke den bedste ide for din økonomi.

Der er nemlig flere 100 kroner at spare om ugen, hvis du begynder at handle efter tilbudsaviser. Der er nemlig altid tilbud, som kan bruges til et eller andet. Og hvis du handler ud fra disse tilbud, vil du ikke alene får langt billigere mad, men også have mulighed for at eksperimentere mere i køkkenet. Og på den måde ikke falde ned, i de sammen retter hele tiden.

Denne metode er super smart, hvis du ønsker at spare nogle penge, på noget så kedeligt som mad ret faktisk kan være. Men denne metode gør dog at du skal være nogenlunde klar over, hvilke butikker der tilbyder hvad og hvornår. Samt at du holder dig til hvad du har købt, og ikke ombestemmer dig i løbet af dagen.

Indfør kødfrie dage

Kødfrie dage er ikke kun godt for dyrene, men også for dig og din økonomi

Indfør kødfrie dage, er noget som mange flere dansker, er begyndte på. Dette et i den grad en fordel ikke kun for pungen, men også miljøet, økonomien og alle u-landene.
Kød er rigtig dyrt hvis man spiser det hver eneste dag. Ved at indføre en eller to kødfrie dage ugentligt kan der spares rigtig mange penge årligt.
Derudover er du også med til at bekæmpe sult, rundt omkring i verden. Dette skyldes, at der går næsten dobbelt så mange resurser til at producere en bøf, end hvad man får igen. Dette er med til at skabe den mad mangel der er i de fattige land, for deres resurser bruger vi til at give blandt andet køer, så vi kan få vores bøffer. 

En pakke med 500 gram kød koster som regel fra 25-50 kroner, alt efter hvilket kød der er på menuen dén dag. Det løber rigtig hurtigt op, og kan springe madbudgettet hvis man spiser kød hver eneste dag.

Danskerne er et kødglad folkefærd, og de fleste af os spiser kød hver dag – og endda flere gange om dagen. Det er hverken nødvendigt, sundt, eller godt for miljøet.

Det er måske ikke alle i familien, der vil juble når kødfrie dage bliver foreslået, men det sparer altså den gennemsnitlige familie for op til 2600 kroner årligt, hvis kødet blot skæres ud én enkelt dag ugentligt.
Vegetarmad behøver hverken være kedeligt eller dyrt, og kan varieres i en uendelighed, og hvem ved? Måske bliver selv manden i familien glad for den ugentlige kødfrie aftensmad.

Tilbage til toppen