LEASY Nordiclån
Annonce

Find det bedste lån for dig

Det behøver ikke være svært at få et lån og samtidig spare penge...

FinansXy er Danmarks nye site, som gør det let for dig at få et lån til netop dine behov.

De bedste låne og kredit muligheder, så du hurtigt og let kan låne penge.

Sommerventilen og cirkulationspumpen skal slukkes

Når det begynder at bliver varmere i vejet, er der mange flere forskellige muligheder for at spare penge. Mange begynder for eksempel at tørre deres tøj på en tørresnor, frem for at tørre det i tørretumbleren. Flere begynder at grille, og derved ikke anvender køkkenet, som ellers står for 30% af ens elforbrug. Derudover bliver der også skruet ned, for temperaturen i hjemmet, i form af radiator. Dog er der mange, som stadig på dette område, smider penge ud af vinduet, fordi de glemmer at slukke for sommerventilen og cirkulationspumpen i deres hjem. Dette kan komme til at koste mange penge, i det lang løb.

Derfor skal du slukke for sommerventilen og cirkulationspumpen

 

At have noget kørende som der ikke bruges, er altid en dårlig ide. Det koster kun penge, og disse penge kan oftest blive brugt på mere nødvendig ting. Så derfor er det også om at være opmærksom på, hvor man har mulighed for ikke at bruge penge. Og i dette tilfælde er der overhovedet ikke nogen grund til at bruge pengene på denne måde. Når ens radiatorer er slukket, kommer der ikke noget varme ud af dem. Men hvis du glemmer at slukke for sommerventilen og cirkulationspumpen, sender du stadigvæk varmt vand rundt til dine radiatorer. Dette er altså direkte penge ud af vinduet, da der ikke er behov for at bruge denne form for energi. Så det du spare ved at slukke for sommerventilen og cirkulationspumpen er altså strøm.

 

Og på dette tidspunkt er året, er der mange andre steder, hvor strømmer også bliver sparet. Dette i form at lys, da mange benytter sig af den naturlige dagslys. Samt er der flere der sidder udenfor, og derfor også spare strøm i form at et reduceret brug af tv. Så derfor er det også logisk nok, at man skal benytte sig af vejret, og ikke anvende de store mængder strøm, til ens radiatorer.

Varmt vand kan koste dig meget dyrt i det lang løb

Mange af os dansker, kan godt lide varmt vand. Dette er der heller ikke noget i vejen med, dette kan dog godt ende med at løbe op. Vi er alle klar over, at koldt vand er billigere end vand der er varmt. Så allerede her er der er kæmpe udfordring, hvis der bruges for meget. Da dette utroligt hurtigt løber op, og man til sidste står med en kæmpe regning. Det som ikke mange mennesker er klare over, er at hvis dit vand i dine varmtvandsbeholder, er for varmt, kan dette koste dig på andre måder også.

 

Varmt vand din varmvandsbeholder

 

Varmvandsbeholderen er der du har dit varme vand. Og der er også her du bestemmer hvilken temperatur den skal have. Dette er dog ikke helt gratis. Du betaler nemlig, for den energi du bruger, for at holder den kørende. Og det er her du kan få en stor besparelse, hvis du sætter temperaturen på det rigtigt. For en for høj temperatur, gør at din varmtvandsbeholder letter kalker til. Og med dette medføre en øge stigning i form af energi, og dette går direkte ned i din pung. Så ved at holde temperaturen ned, vil du kunne spare dig selv for en masse penge, som du derved kan bruge på andre sjove til en vand.

 

Det skal din varmtvandsbeholder står på

 

For at sikre sig, at ens varmtvandsbeholder ikke kalker til, og bruger unødvendige energi og penge, skal den stå på en god temperatur. Denne temperatur ligger under 56- til 58 grader. Hvis ens varmtvandsbeholder altså står på dette, er der en god sikkerhed for, at ens beholder ikke kalker til hurtigt. Og derefter er der mulighed for at spare penge, som kan bruges på andre ting. Hvis man samtidig vælger at bruge færre mængder at varmt vand, i sin daglig dag, er der en yderlig besparelse at hente.

Tjek elforbruget i køkkenet og spare penge

Som mange dansker ved, er køkkenet et af de stor synder, når det kommer til elforbrug. Faktisk forholder det sig sådan, at et køkken i gennemsnittet står for 35% af den samlede elregning. Dette er utroligt meget! Og derfor er det også et sted, hvor det er muligt at spare nogle penge, og samtidig skåne miljøet. Der er mange gode måder at gøre dette på, og derved holder øjne med elforbruget i køkkenet. Et af er blandt andet at holde ekstra øje med ens kogeplader.

 

Sådan kan der skæres ned på elforbruget i køkkenet?

 

Som der er blevet beskrevet andre steder, er det nemt at spare penge i køkkenet, alt der handler om, er at kende til de stor synder, og undgå dem. Et af disse er blandt andet kogeplader. Mange har en tildens til at bruge små gryder, potter og pander, på store kogeplader. Dette er en stor fejl! Den bedste måde at spare penge på, er hvis du bruger store gryder, potter og pander, til små kogeplader. På den måde er der ikke noget varme der går til spilde. Derudover kan du også begynde at bruge forvarmen og eftervarmen, til din madlavning. Mange begynder først at bruge deres kogte vand og varme pander, når temperaturen er oppe på det højeste. Og slukker først igen, når maden kommer af. Dette selvom der er omkring 5 minutters varme tilbage, efter man har slukket for en kogeplade.

 

Varmt vand

 

En anden både at spare på, er ved at koge vand i en mikrobølgeovne, frem for at bruge en elkedel. Her kan der spares på til flere 100 kroner, da en elkedel bruger utroligt meget strøm.  Så næste gang du står og skal bruge varmt vand, så anvend en mikrobølgeovne, og spare penge på dette. Det er ikke kun godt for din pengepung, men også for selve miljøet. Og du vil kunne bruge dine penge på andet, end el til dit køkken.

Efterisoler dit hus – kan spare dig penge

Mange dansker oplever at få en overraskelse når der kommer til deres varmeregning. Dette er yderst normalt, da kulde gør at folk hæver temperaturen i deres hjem. Dette kan dog godt medføre, at man opnår et stor pengetab. For hvis ikke ens hjem er isoleret fuldt ud, er der penge direkte ud af vinduet. Dette kan naturligvis godt undgås, og derfor forsåles det også, at flere dansker begynder at fortage efterisolering. For at efterisoler sit hjem, er en af de bedste måder for dig, at sikre dig det bedre for dit hjem, og din økonomi.

 

Hvad er at efterisoler sit hus?

 

Når der tales om at efterisoler, er der her tale om et tjek af den nuværende isolering. Og hvis denne kan gøres bedre, bliver dette naturligvis gjort. Når det kommer til sådan at efterisoler sit hus, er det naturligvis ikke helt lige meget hvor du starter henne. Huse er store, og derfor kan varme sive ud mange steder. Dog er nogle steder mere ”effektive” end andre. Dette omhandler blandet andet luftet og derved taget. Dette er den helt stor synder, når det komme til at slippe varme ud, og der er her der er mange penge at hente. For det viser sig nemlig at omkring 10% af ens varmeregning, forsvinder ud gennem taget. Dette er derfor et vigtigt og yderst godt sted at starte med at efterisoler.

 

Hvad spares der ved efterisolering?

 

Som det er nævnt, kan der hentes omkring 10%, hvis ens tag er ordentligt isoleret. 10% af varmes tab, sker gennem dette sted, og hvis du har en varmeregning på omkring 15.000 kroner om året, er der mange penge at hente. Når det kommer til varme, skal det huskes, at varme har det med at stige op ad. Og dette er også grunde til, at taget er den helt stor synder, når det kommer til at spilde varme. Så går dit hus igennem, fra top til tå, og få styr på efterisoleringen.

Koge vand i mikrobølgeovnen

Mange oplever flere gange om dagen, at skulle koge vand. Det kan være både til kaffe og the, men også til madlavning og andet. Men at koge vand, er både tidskrævende og dyrt. Priserne variere utroligt meget fra apparat til apparat. Der er dog en meget hurtigt og nem måde at komme uden om dette problem. Og det er ved at droppe de forskellige kogeplader og elkedler, og i stedet koge vand i mikrobølgeovnen. Dette er den absolutte bedste måde at spare penge på dette område.

 

Hvad kan der spares på at koge vand i mikrobølgeovnen

 

Som det er nævnt, kan priserne godt variere fra apparat til apparat. Men mikrobølgeovnen er den billigste. Hvis der tages udgangspunkt i 1.000 liter vand, kan du spare helt op til 80%, på at koge vand i mikrobølgeovnen.

Selv mikrobølgeovnen koster 1.000 liter vand, 364 kroner. Det lyder måske af meget, men det er det ikke. Hvis du anvender en elkedel, koster det dig nemlig 391 kroner. Der er altså noget at hente her.

Til madlavning bliver der naturligvis også brugt kogende vand. Men på dette område er der dog endnu mere at hente. Hvis vi fokusere på plader som enten er elektriske eller med induktion, er der er utrolig stor forskel. Med induktions plader, koster det dig 490 kroner. Elektriske plader koster dig 562 kroner, for de sammen 1.000 liter vand.

Der er naturligvis også gasblus. Dette er dog den dyreste måde at koge vand på. Det koster dig nemlig 622 kroner for 1.000 liter vand, hvis du har et gasblus med bygas. Der er altså utrolig meget at hente, hvis du vælger at koge vand i mikrobølgeovnen.

 

Naturgas vs mikrobølgeovnen

 

Det eneste alternativ der er til at koge vand i mikrobølgeovnen er gasblus med naturgas. Dette er nemlig billiger end mikroovnen. Hvis det taget udgangspunkt i de sammen 1.000 liter vand, som vi det over naturgas koste 328 kroner. Det er altså 36 kroner billiger en selv mikrobølgeovnen.

Så dette er et område hvorpå det gode kan betale sig, at have styr på diverse priser. For der er mange penge at hente, alt afhængig af hvad man har at arbejde med.

Fylde vaskemaskinen op

At fylde vaskemaskinen op kan hjælpe mange et store del af vejen, til en bedre økonomi, samt et bedre miljø.
Vaskemaskinen koster en del at have kørende. Og flere og flere familier vasker optil til flere gange om dagen, frem for om ugen. Dette koster, og mange tænker ikke særlig meget over det, fordi der menes at der ikke kan gøres noget ved det. Dette er dog ikke helt korrekt. For en vaskemaskine er større end de fleste mener, og derfor handler det også bare om, at udnytte pladens fuldt ud, frem for at tage alle de små vaske hele tiden. På den måde spare men ikke kun på vaskemaskinens brug, men også ens økonomi og ikke at glemme, miljøet skånes.

 

Fyld vaskemaskinen op

 

Den bedste måde ikke kun at spare penge på, men også tid i vaskerummet, er ved at fylde vaskemaskinen op. Der er mange som ikke gør dette, fordi de ikke ved hvor meget en vaskemaskine rent faktisk kan holde til. Men landet ligger nu sådan, at en vaskemaskine kan rumme 5 til 8 kilo vasketøj. Det er utroligt meget, og derfor også noget som skal udnyttes. Det er folk bare ikke helt så gode til. Tværtimod bliver der i gennemsnittet vasker 3,2 kilo vasketøj per vask. Der er derfor meget mere plads tilbage, til at få vasket alt sit tøj på en gang.

 

Fylde vaskemaskinen op og hjælp miljøet

 

Vi alle ved, at der skal spares på strømme, for at hjælpe miljøet. Dette gøres bedste ved at vi tænker en ekstra gang over hvad vi gøre, og hvordan vi bruger vores ting. Som for eksempel med hensyn til en tøjvask. Hvis man kan fylde vaskemaskinen op til det den rent faktisk kan rumme, undgår man logiske nok at bruge den så meget som man plejer. Faktisk er det hver tredje vask der kan springes over, og derfor kan du det godt betale sig at fylde vaskemaskinen op.

 

Skru ned for temperaturen på din opvaskemaskine

Opvaskemaskinen er ligesom vaskemaskinen, blevet en uundværlig ting i de flestes hjem. Mange bruger den flere gange om ugen, og nogle børnefamilier bruger den op til hver dag. Dette er utroligt meget, og derfor også en del af hvad pengene i pengepungen går til. Dette er der naturligvis ikke noget i vejen for. Men er der noget man kan spare på dette område? Og svaret er ja! Og dette er naturligvis uden at der skal til at vaskes i hånden. At du skal gøre er nemlig at skru ned for temperaturen på din opvaskemaskine.

 

Hvor mange grader vasker du på?

 

Hvor mange grader du vasker på, har utroligt meget af sige. For der er noget at hente, hvis du går så ”langt” og vælge at skru ned for temperaturen på din opvaskemaskine. Det kan måske lyde som et dumpetump råd, men ikke distro mindre er der noget at hente her. Mange vælge at vaske deres opvask, på hele 65 grader, hver evig eneste gang de vasker. Dette er helt unødvendigt, og det eneste der opnås ved dette, er en højere el regning og et vildt og unødvendigt CO2 udslip.
Derfor er dette en utrolig dårlig vane, og derfor noget flere skal tænke mere over. For når det kommer til opvask, kan man som forbruge snildt vaske sine tallerkner, bestik, kopper mm, på så lavt som 50-55 grader. Der skal nemlig ikke mere til, for at ens ting bliver pæne og rene. Så derfor kan sagtens betale sig, at skru ned for temperaturen på din opvaskemaskine.

 

Spare penge på at skru ned for temperaturen på din opvaskemaskine

 

Men hvad kan der spares på sådan noget? Mange tænker ikke over, hvor meget man kan spare, på årligt plan, ved sådan nogle små reguleringer. Når det handler om temperaturer, er det også en svær og uhåndgribelig ting, og derfor er der også både på opvaskemaskiner, vaskemaskiner og køleskabe, folk kan spare lidt.

I forhold til din opvaskemaskine kan der nemlig også spares en del el. For hvis du normalt vasker på 65 grader, koster det dig 10 til 20 procent mere!

Der er derfor meget at spare, hvis du vælger at skru ned for temperaturen på din opvaskemaskine.

Brug mindre strøm til din computer

Spar penge på at brug din computer rigtigt

Brug mindre strøm til din computer. Dette tænker du måske ikke lyder som noget af det letteste i verden, men det er et langt stykke hen af vejen, en nem og overskuelige opgave, som du hurtigt kan spare en masse penge på. Du tænker måske, hvordan de to tinge kan hænge sammen. Men din computer har brug for strøm ligesom alt muligt andet i det hjem. Og denne strøm betaler du som sagt for.

Alle danskere mellem alle aldre, har i dag en computer. Og den er blevet en mere og mere nødvendig del af vores hverdag, og er ikke længere noget, man ikke bruger på daglig plan.

Derfor er det også vigtigt at forstå, at du kan spare rigtigt mange penge på din computer, og dens strømforbrug.

Dette er ikke noget med at du skal til at slukke den konstant, eller holde øje med noget.

Det er mere mere enkelt.

I flere nyere modeller, er der kommet et værktøj som hedder power management system.

Dette system går ind og måler aktiviteten på forskellige ting. Hvis den finder nogle aktiviteter som ikke er nødvendig at bruge strøm på, lukker den dem med eller smelter dem sammen.

På den måde spare du ikke kun strøm, men du udnytter også din computer fuldt ud.

Spar penge på dit komfur

Spar penge på at dit komfur rigtigt

Spar penge på dit komfur, og dette er store penge vi snakker om. For der er rigtigt mange penge at hente, hvis man som forbruge ved, hvordan man betjener et komfur rigtigt.

Køkkenet er et sted, hvor der kan hentes rigtigt mange penge ind.

Blandt andet ovnen er et sted, som mange dansker ikke tænker så meget over, når det kommer til besparelser, fordi oven er en nødvendighed. Dette gør at vi ikke tænker særlig meget over, hvordan vi på bedst mulig måder, kan spare nogle penge ved at anvende den praktisk.

Når du står og skal lave mad, så anvend så oftest som muligt et låg. Dette er med til at holde på varmen, og derved slipper du for at bruge unødvendig lang tid, og strøm, på at lave din mad.

Derudover efter der selve kogepladen.

Denne udnyttelse bedste muligt, hvis du slukker for den kogeplade du bruger, op til 10 minutter før maden er færdig.

Afhængig af dit komfur kan du anvende eftervarmen i optil 10 minutter efter du har slukket for kogepladen. Det samme gælder naturligvis for forvarmen. Så i stedet for at sætte maden over når pladen er varm, så udnyt alt varmen.

Dette kan være med til at spare optil 25% af strømforbruget, og derfor sikre dig nogle besparelser og naturligvis også skåne miljøet.

Indstil dit køleskab og din fryser

Er dit køleskab og fryser for kold?

Indstil dit køleskab og din fryser, og du kan hente rigtigt mange penge ind. Når vi snakker om at indstille det, er det temperaturen som vi hentyder til. Der er nemlig ikke mange dansker der er klar over, hvad den bedste og billigeste temperatur er for deres køleskabe og frysere. Dette er en skam, for det er penge direkte ud af vinduet, og dette er noget som ingen af os ønsker.

Folks køleskab og fryser, er noget ingen dansker vil gå på kompromis med. Dette er også forståeligt, da det er med til at sikre friske og sundere vare.

Dog er der mange dansker, der hvert år smider sindssyg mange penge ud af vinduet. Dette fordi der bruges unødvendigt strøm på denne front.

En undersøgelse viser, at for hver grad du sænker temperaturen, øger du din strømudgift med mellem 2 og 5%.

Dette er utroligt mange penge, især fordi det er fuldstændigt unødvendigt.

Hvis du sidder, som en af dem der har et energibesparende køleskab eller fryser, for at spare penge. Så er denne besparelse altså også smidt ud af vinduet, hvis køleapparaterne holdes for kolde.

Så for at spare mest og ikke mindst skåne miljøet, skal køleskabet stå på 5 grader, og fryseren på -18 grader.

Tilbage til toppen