LEASY Nordiclån
Annonce

Find det bedste lån for dig

Det behøver ikke være svært at få et lån og samtidig spare penge...

FinansXy er Danmarks nye site, som gør det let for dig at få et lån til netop dine behov.

De bedste låne og kredit muligheder, så du hurtigt og let kan låne penge.

Udskift din gamle vaskemaskine og spar penge

I dagens Danmark, kan man ikke undgår at anvende en vaskemaskine. Både stor og små familier, ender hurtigt ud i, at skulle bruge den dagligt, nogen optil flere gange. Dette er også ganske normalt, dog kan du hurtigt komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke har en god vaskemaskine.

 

Udskift din gamle vaskemaskine

 

Når det kommer til vaskemaskiner, er der ligesom alt andet, gode og dårlige. I vores tid, er det vigtigt at fokusere på, hvor godt et apparat er for miljøet. Hvad der dog også er vigtigt at have fokus på, er hvordan dine apparater påvirker din økonomi. En gammel vaskemaskine kan koste dig utrolig mange penge. Og dette er ikke noget man kan gøre noget ved, andet end hvis du vælger at udskift din gamle vaskemaskine. Dette er dog en nemmere proces end det lige lyder som. Og pengene man spare, er i den gang der værd. En gammel vaskemaskine bruger nemlig i gennemsnittet helt op mod 100 liter vand pr. vask. Dette er sindssygt meget i forhold til en nye vaskemaskine. En nye vaskemaskine bruger i gennemsnittet 40 liter vand pr. vask. Så der er en meget stor besparelse at hente her.

 

Hvor kan man ellers udskifte til bedre modeller?

 

Udskift din gamle vaskemaskine er kun en af din ting du kan gøre, for at spare penge. Der er mange andre steder, i til hjem, hvor du kan spare penge, hvis du udskifter til bedre og nyere modeller. Dette gælder blandt andet dit gamle toilet. Her kan du spare flere 1000 kroner om året, hvis du udskifter det. Det samme gælder dine gamle vinduerne. Hvis disse er utætte, kan du koste dig sindssygt mange penge. Dette skyldes også det faktum, at der ved utætte vinduerne kan komme fugt ind. Dette kan medføre svamp, som er både dyrt og svært at komme af med igen.

5 gode råd om gas

Færre og færre dansker bruger i dag gaskomfur i deres køkken. Dette er dog en kæmpe fejl, for der er nemlig rigtigt mange god ting ved at bruge gas. Derfor er der her samlet 5 gode råd om gas, som måske vil få dig til at genoverveje bruge af det.

 

1: Det er billigt

 

Gas er utrolig billigt at bruge i sin hverdag. Faktisk er det så billigt at det ikke kan betale sig, at lade være med at bruge det. I forhold til madlavningen, koster den nemlig tæt på ingenting at lave mad på et. For en familien vil det hverdag koster under 3 kroner, at bruge et gaskomfur. Der er altså utroligt meget at hent på dette område.

 

2: Gas vs. El

 

Når man kigger på gas, så er det fremstillet af naturgas og biogas. Dette er derfor noget som forurener meget mindre end el. El er ofte fremstillet ved at brænd kul og olie af. Dette er ikke godt for miljøet, og derfor er gas på dette område langt bedre for vores planet.

 

3: Varme

 

Når du kigger ind i et køkken på enten en restaurant eller et hotel, vil du ofte se at der bliver anvendt gaskomfur. Dette skyldes at et gaskomfur er hurtigt at regulere op og ned i forhold til varme. Så det er langt nemmer at styr, i forhold til et elkomfur. Derfor fortrækker kokke at arbejde på disse, frem for de andre, da de i deres travle dag, nemt kan styre komfurerne.

 

4: Fedter gas?

 

Der er mange der tror at gas fedter. Dette er dog langt fra sandt! Dette kan kun ske på to måder. Den ene er ved at du skuer alt for højt op. Og den anden er hvis du bruger en gryder eller en pande, der ikke passer til selve blusset. Hvis du undgår disse to ting, vil dit komfur ikke fedte.

 

5: Gasmåler

 

At få en nye og mindre gasmåler er utrolig nemt. Så hvis du syntes at den gamle er for stor, er det bare om at få den skiftet ud. En ny måler er desuden helt gratis. Det eneste du derfor skal betale for, er at der er en der kommer med en ny, og skifter dem. Så det er lige til at overkomme.

 

5 gode råd om gas

 

Dette var altså de 5 gode råd om gas. Hvis ikke du syntes gas var en god ide før, kan det være dette har ændret din holdning. Der er i hvert fald mange penge at hente, og brugen af gas er også langt bedre for miljøet end noget andet.

Utætheder i dit hjem

Når vi køber hus, lejlighed eller lejer et sted at bo, skal der altid betales for el, vand og varme. Dette er ikke noget man kan komme udenom. Men man kan til gengæld hold godt øje med, hvad man bruger sine penge på. For der er utrolig mange måder at spare penge på, på disse områder. Og det er ikke den store indsats du skal gøre selv, for at holde forbruget nede. Alt du skal gøre, er bare at tænke dig en ekstra gang om, og du har mulighed for at spare flere 1000 kroner om måneden.

 

Utætheder i dit hjem

 

Men selvom du er dygtigt, og holde et skarpt øje med, hvor meget der bliver brugt på el, vand og varme, er det ikke sikker du kan undgå ekstra udgifter helt. For utætheder i dit hjem, er noget du ikke kan holde helt øje med, på samme måde som andre ting. Og hvis du har utætheder i dit hjem, er det noget som kan koster dig rigtigt dyrt i det lange løb. Men der er måder hvorpå du kan teste og se disse utætheder i dit hjem. Blandt andet ved at holde øje med din måler i dit hjem. På den måde kan du se om der er uregelmæssigheder i dit forbrug, of derved få hjælp til at få det stoppet.

 

Andre måder at teste utætheder i dit hjem

 

Der er også andre måder dette kan gøres på, og andre måder der kan være utætheder. Fx kan der testes vinduer ved at lægge et stykke papir ind imellem vinduet og kammen. Når det så lukkes, skal der hives i papiret. Hvis det kan trækkes ud, er det en utæthed. Derudover kan det hurtigt ses om vandet løber i toilettet. Hvis det gør dette, er det om at få skiftet hurtigt. Det koster nemlig en flere 100 kroner om måneden i vand, med et løbende toilet.

Gå efter levetiden på dine apparater og spar penge

Når mange er ude og handle efter nye apparater, er det ofte økonomien der er fokus på. Dette gælder stor set os alle sammen. Men der er en blandet holdning til, hvad gode økonomiske apparater er. Dette er naturligvis klart. Vi har alle forskellige præferencer, og det skal der naturligvis også være plads til. Men når det kommer til elektriske apparater, er der forskellige ting man skal være opmærksom på. Ellers kan man hurtigt komme ud for, at skulle ud og købe nyt, inden for meget kort tid. Og dette er at smide penge, direkte ud af vinduet. Så det bedste du kan gøre for dig selv, er at gå efter levetiden på dine apparater, og på den måde spare penge.

 

Køb billigt og køb to gange

 

Der er mange forskellige måder at kigge på priser på. Men en af de ting mange siger er, at hvis du køber billigt, så kommer du til at købe to gange. For de billige apparater holder bare ikke, ligeså godt som de dyre. Dette er både rigtigt og forkert. Man får hvad man betaler for, og dette er altid en god regel at handle efter. Men bare fordi noget er dyrt, er det ikke ens betydende med, at der derfor er det bedste du kan få. Det er derfor meget vigtigt at undersøge sine muligheder, før man går ud og investere i noget. For ligeså slemt det er at købe noget det er billigt, og går i stykker. Ligeså slemt er det at kæbe noget dyrt, der ikke fx lyder ordentligt.

 

Gå efter levetiden på dine apparater

 

Et simpelt, men rigtigt godt udgangspunkt er simpelthen at gå efter levetiden på dine apparater. Hvis du gør dette, har du nogenlunde en ide om hvor lange tiden holder, naturligvis. Men du har også en meget god fornemmelse af, hvor god en kvalitet varen har. Du vil på den måde nemt kunne afgøre selv, hvor godt produktet er. På den måde kan du købe dine produktet, men den garanti du har brug for, for ikke at skulle bruge en masse penge i fremtiden, på at få det til at virke. Så handl efter levetiden på dine apparater, og du vil aldrig få grimme økonomiske overraskelser.

Brug tørresnor frem for tørretumblere

Vi er mange der vasker flere gange om ugen. Faktisk er det sådan, at nogle familier, herunder især børnefamilier, vasker op til flere gange om dagen. Dette er utroligt meget, ikke kun for maskinen og miljøet, men også for selve økonomien. For det er ikke kun en maskine vi bruger når vi vasker vores tøj. Vi bruger to. Og ikke nok med at mange vasker deres tøj på for høj temperatur, så benytter de sig også af tørretumbleren, op til flere gange om dagen. Det bliver dyrt i det lange løb, og derfor er der kigget på, hvad alternativer der eller er, til denne maskine. Og dette svar er naturligvis ligetil. For svaret til dette er tørresnor.

 

Tørresnor og tørrestativer

 

Den helt nemme løsning til dette spørgsmål, er naturligvis at droppe tørretumbleren, og i stedet anvende tørresnor. Det er utrolig billigt, da alt der kræver at investeringer, er en snor. På den måde spare du forbruget på din tørretumbler, samt skåner du selve miljøet, for brugen af den. Så det er en stor win-win for alle.

Om vinteren kan det naturligvis være problematisk, at anvende en tørresnor frem for en tørretumbler. Men det er der nu også en løsningen for. Det koster nemlig ikke ret meget, at købe et tørrestativ. På den måde kan du billigt for det tøj tørret, nemt i løbet af vinterhalvåret. Og dette er med en engangsinvestering, og derfor noget du vil kunne mærke på din pengepung.

 

Så meget spare du

 

Vi siger naturligvis ikke, at du selv skal droppe tørretumbleren. Men hvis du gør det et par gange om ugen, vil det stadig have en effekt på din økonomi, på det årlig budget.

Hvis du går hen og bruger tørresnor frem for din tørretumbler, vil du kunne spare omkring 800 kroner om året. Du skal med dette, tumble 3 gange færre hver uge, hen over sommeren. Om vinteren vil du skulle bruge den 1 gang mindre om ugen.

Så hvis du kan skære endnu mere ned, vil du naturligvis være i stand til at spare endnu mere.

Undgå køb af plastikposer og spare penge

Når man er ude og handle, er det hurtigste og nemmeste, lige at snuppe 1 til 2 plastikposer i kassen, og så at pakke sine ting ned. For det jo ikke mange de poser koster. 2,50 per poser, virker ikke af meget, men det ligesom alt andet, løber hurtigt op. Og derfor er det også et område man skal være opmærksom. For når alt kommer til alt, behøver vi ikke at købe disse poser, hvis bare vi tænker os lidt om. For der er rigtigt mange muligheder i forhold til alternativer, som er langt billiger.

 

Plastikposer er yt

 

Hvis man skal kigge på en plastikpose, og finde grunde til ikke at købe dem, står punkterne nærmest i kø. For plastikposer er ikke godt for noget. De mest åbenlyse er for det første vores miljø. Plastik er og bliver aldrig godt for miljøet. De tager lang tid at blive nedbrugt, og produktion af dem, er også utrolig dårlig for miljøet. Nogle virksomheder er gået så langt nu, som til at sælge plastikposer af genbrugsmateriale. Det er et rigtigt godt fremskridt, ingen tvivl om det. Men poserne koster 5 kroner stykket, og det er dyrt, når man tænker på, at det er et produkt der ikke er brug for. For som nævnt tideliger er der mange alternativer til poserne. Og samtidig er der også penge at spare.

 

Så meget kan der spares

 

Den gennemsnitlige dansker handler 2 gange om ugen. Til dette er der 2 plastikposer til 2,50 pr styk. Hvis man som forbruger, underlader at køber disse poser, er det en årlig besparelse på over 500 kroner. Og dette er uden, at det skal være besværligt for dig, at få dine ting med hjem. Der er så mange gratis og mere miljøvenlig måder at transportere dine varer. Som for eksempel rygsække, net, tasker, kurve mm.

Hæve kontanter kan danne overblik

En økonomi behøver ikke at være på randen til ødelæggelse, for at være dårlig. Tvært imod er følelsen af at mangle penge, selvom man føler man spare, et tegn på dårlig økonomi. Det er utrolig mange gode råd og ideer til, hvordan du kan spare penge diverse steder. Disse råd vil helt sikkert også hjælpe de fleste. Hvad end det er at skrive alt ned, eller at skure ned på varmen, så er det noget der kan mærkes. Men ikke på længere sigt. Mange går nemlig rundt med en ide om, hvad de har på deres konto. Og ud fra det bliver der langt et budget. Så hvis varme regning falder med 100 kroner, så har man jo det ekstra. Men har man så overblik over, hvor mange gange disse 100 kroner bliver brugt? Nej, men svaret på dette kan ændres, ved at hæve kontanter.

 

Grimme overraskelser undgås ved at hæve kontanter

 

Man det kommer til dårlig økonomi, er det ofte mangle på overblik, der er skyld i det. Og det er også svært, at holde styr på alle de små beløber man bruge i løbet af dagen. For 30 kroner her, og 20 kroner der, er ikke meget når man står ved kassen. Men som vi alle ved, når beløbene lægges sammen, så løber det hele hurtigt op. Og det er ofte her, de helt stor synder er.

Der er mange måder at komme uden om dette, men en af de mest effektive måder, er ved at hæve kontanter. Ved at hæve kontanter, kan du fysisk se dine penge, og se hvor mange du har tilbage. Hvis du har et budget på 1000 kroner om ugen, så hæv 1000 kroner om ugen. Så kan du altid bare åbne din pung, og så hvad du har tilbage.

 

Andre måder at holde overblik

 

At hæve kontanter er en rigtig god ide, og den mest tidsbesparende. Det eneste det kræver, er nemlig at man går ned til en hæveautomat. Men der er naturligvis også andre måder at holde overblik. Der kan blandt andet investeres i en lille bog eller andet, hvor ens køb kan blive skrevet ned. Ved selv at skrive alle ens køb ned, husker man dem bedre, og hopper ikke i fælden, i forhold til ”billige” impuls køb.

Lufte ud – men hvordan skal det gøres?

Lufte ud er utrolig vigtigt at gøre. Især fordi månederne fra oktober til marts er utrolig kolde måneder. Her er der ikke så meget at gøre, men at acceptere dette. Men kan det også godt være hyggeligt, at komme ind i varmen, efter at have været ude i regn eller sne. Men dette kan dog godt skabe nogle problemer i et hjem. For dette medbringer også fugt. Det er derfor utrolig vigtigt for os, at vi lufter ud, i de kolde årstider, for at vi ikke skaber et for fugtigt klima indenfor i vores hjem.

Det kan være svært at vurdere hvordan den rigtigt måde er at gøre dette på, uden at man samtidig står og skal varme hjemmet op bagefter igen.

 

Hvordan skal man lufte ud?

 

At lufte ud, er naturligvis bare at åbne nogle vindurer og på den måde kommer der frisk luft ind, og den sag er klaret. Men er det nu også bare lige sådan? For sagen er jo den, at vægende i hjemmet, ikke skal opnår en total kulde, og derved være længe om at varme op igen. Derfor er det godt, at kraftigt ud, men at gøre det i kort tid. På den måde får man denne friske luft ind, og man undgår de kolde vægge. Tidspunktet dette skal gøre på, er mellem morgen og aften. Dette skyldes at luftet her ikke kun er utrolig kold, men også diset. Og derfor kan der komme en masse andet med ind i huset, båret af vinde som fx vand, og dette er naturligvis ikke optimalt.

 

Graderne i hjemme

 

Et gennemsnitlig hjem, er på de omkring 21 grader. Dette er en god temperatur, den kan dog godt komme ned på 20 grader, uden at det gør noget. Denne ene grade betyder ikke det hele stor i selve hjemmet, for det er ikke en temperatur som på mærkes det hele stor. Kun på ens varmeregning! Og det er også derfor det er en yderst effektiv ting at gøre. For ved at skrue ned, spares der nemlig 5% af varmeregningen om året. Det kan derfor godt var en god ide, at være opmærksom på.

Afkalkning – få mere ud af det

Det er ofte man lige kan komme ud for, at noget trænger til en afkalkning. Dette er alt fra brusehoved til ens kaffemaskine. Det er noget man ikke kommer udenom, og derfor også noget der skal bruges penge på. Dog kan dette godt gøres på en måde, som er både smart og lidt billige. Det handler bare om at tænke sig en ekstra gang om.

 

Gem vand efter afkalkning

 

En utrolig nem og hurtig måde at spare på dette område, er naturligvis ved genbrug af vandet. Med dette kommer der også en ekstra mulighed, for nemt og hurtigt at få et bedre løb af vand.

Måde dette fx kan gøres på et utrolig simpel. Hvis du skal afkalke den kaffemaskine eller din elkedel, skal du nemlig bare gemme det først hold vand. Her sidder der mest kalkfjerner, og derfor kan du også få det bedre resultat med dette. Hvad der derefter skal gøre, er at hælde det over i en pose. Så har du en fin måde, hvorpå du kan ligge andre ting ned i, og lukke tæt omkring. Med dette følger så en ekstra afkalkning, og du slippe for at stå og vente på vand.

 

Her kan afkalkning bruges

 

Den ekstra afkalkning er super smart at have, når man endelig er i gang med dette. Som det var nævnt, er en pose smart, fordi man kan lukke den om ting. En af de ting som kan afkalkes, og som folk ofte har problemer med, er end brusehoved. Og med en plasticpose er det utroligt nemt, af lukke disse ind. Det tager heller ikke lang tid, for dette at påvirke brusehovedet. Hvis man venter 2 til 3 timer, er det nemlig blevet helt fint igen. Og man kan derefter bruge sit brusehoved, som hvis det have været nyt. Og alt dette er på genbrugs afkalkning.

Drop skyllemidlet

Mange kan ikke vaske tøj i dagens Danmark, uden at anvende skyllemiddel. Det er med til at give en dejlig ekstra duft, samtidig med at det gør tøjet dejligt blødt. Men er det så godt som alle går rundt og tror? Svaret er naturligvis nej, for der er flere dårlige ting ved dette luksus middel. For når alt kommer til alt, er der ikke behov for at bruge skyllemiddel. Så derfor er det bedste det kan sige, drop skyllemidlet og brug pengene på noget mere fornuftigt.

 

Drop skyllemidlet – det forurener og er dyrt

 

Vi lever i en tid, hvor miljø og CO2, fylder mere og mere i vores hverdag. Vi har misbrugt vores planet, og derfor skal vi også være langt mere opmærksom på, hvad vi skal gør mod miljøet.

I forhold til luksusprodukter, er det noget at det som forurener mest. Hvis vi holder os ved skyllemidlet genre, og kigger på opvaskemiddel, er det også noget, som er rigtig slemt for miljø.

Derfor er det noget, men skal have med sig i tankerne når man anvender disse. Men det er ikke kun dyrt for miljøet. Det er også dyrt for dig og din pung at bruge skyllemiddel.  Skyllemiddel koster nemlig rigtigt meget, og dette især når man tænker på, at det ikke er nødvendigt.

For det er nemlig alternativer for bruger af skyllemiddel. Alternativer kan gør godt for både dit tøj og selve miljøet. Samtidig spare du også penge, så det er mere attraktivt for dig at drop skyllemidlet.

 

Drop skyllemidlet og brug eddike

 

Hvad der er af billige og mere miljøvenlige alternativer til skyllemidlet, er faktisk noget der kan findes i de fleste køkkener. Det der kan bruges i stedet, er nemlig eddike.

Eddike ødelægger hverken dit tøj eller din maskine. Men til gengæld gør det det sammen som det dyre skyllemiddel. Eddike går ind og gør tøjet blødt, derudover gør det både at rester fra sæbe og kalk går løst. Det der skal bruges af mængde er simple 2 spiseskefulde eddike. Og så bliver tøjet dejligt blødt og rent, og dette uden at det lugter af eddike eller forurener.

Tilbage til toppen