LEASY Nordiclån
Annonce

Find det bedste lån for dig

Det behøver ikke være svært at få et lån og samtidig spare penge...

FinansXy er Danmarks nye site, som gør det let for dig at få et lån til netop dine behov.

De bedste låne og kredit muligheder, så du hurtigt og let kan låne penge.

Styr på badeværelset giver bedre økonomi

Huset har mange forskellige udgifter. Dette både store som små. Et af hjemmets helt store udgifter, er at finde på badeværelset. Her kan man hurtig komme ud for udgifter, der omhandler ens vandforbrug. Vi kommer hermed med nogle gode råd til, hvordan du kan få styr på badeværelset.

 

Styr på badeværelset med gode vandvaner

 

Her er 5 gode råd til, hvordan du kan få styr på dit badeværelse, og på den måde få bedre styr på dit forbrug.

 

1: Luk for din vandhane, når du børester dine tænder.

2: I stedet for at drikke vand direkte fra vandhanen, så køb en kop og drik fra den.

3: Når du skal i bad, så sluk for vandhanen når du sæber dig ind. Hvis du har problemer med at ramme den samme temperatur, så kan en gode investering være en termostat. På den måde har vandet den samme temperatur, når du tænder vandet, som det var da du slukkede for det.

4: Sørg for at tage korte brusebade. At stå og ”nyde varmen” er en rigtigt dyre ting. Og du kan spare mellem 8 og 12 liter vand hvert minut, hvis du tager kortere bade.

5: Stop med at brug toilettet som skraldespand. Ved at gøre dette, kan du spare mellem 2 og 12 liter pr. skyl. Det kan derfor langt bedre betale sig, at købe en skraldespand, og på den måde spare penge.

 

Styr på badeværelset med de gode installationer

 

Hvis du for styr på dit badeværelse, i form af at fixe eller udskifte beskadiget installationer, er der mange penge at hente.

 

1: Sørg for at holde øje med, hvorvidt toilettet løber. Et løbende toilet, også selvom det er bare en lille smugle det løber, kan koste en rigtige mange penge. Oftest tales der om priser på spildt vand, der ligge fra 6000 kroner og op efter hvert år.

2: Sikre dig at din vandhanen ikke drypper. Sådan en hane, kan hurtigt komme op og koste fra 300 kroner om året.

3: Invester i en sparebruser. Med sådan en, kan du spare op mod 4 liter pr. minut.

4: Sæt spareperlatorer på din vandhane og din badebruser. På den måde kommer der mindre vand ud, og du spare derfor penge.

 

Sommer lege med børnene der også er god for økonomien

Når varmen begynder at komme snigende, er der mere aktivitet ude i haven. Dette gælder både for voksne, som for børn. Dette medfølger også, at der stille nye krav til de aktiviteter som skal holder børnene i gang. Så her har vi lavet et par forslag til, hvordan du kan lave sommer lege med børnene, på samme niveau som andre. Dog til en bedre pris.

 

Sommer lege med børnene i form af soppebassin

 

Om sommeren er det altid dejligt, at have muligheden for at kunne køle sig ned. Dette gælder både for de små og for de store. En god løsning til dette, er naturligvis at tage en tur på stranden. Her er der uendelige mængder med vand, og sand børnene kan lege med. Der kan dog godt opstå uventede udgifter ved sådan en tur. Dette omhandler mad og is, som ofte bliver købt på sådan en tur. Så et alternativ til en tur på stranden, vil være et soppebassin. Hvis dette bliver fyldt op, uden nogen form for kemikalier, er der mulighed for, at bruge vandet til andre ting også. Dette kan fx være at vande blomster og grøntsager. På den måde går vandt ikke til spilde, og sommer lege med børnene kan blive lidt nemmer.

 

Sommer lege med børnene i form af vandkamp

 

Andre sommer lege med børnene, der altid hitter, er vandkamp. Dette er en god måde at få løbet rundt og holdt sig i gang. Dog går der utroligt meget vand til sådan en leg. Dette skyldes at mange bruger spande og vandslanger, når de skal være med i en ordentlig vandkamp. Der er dog nogle bedre og lidt billigere alternativer til dette. Og disse er vandpistoler og vandballoner. Her går der ikke nært så meget vand til, og der er samtidigt også sjover, da ens modstander, ikke skal være så tæt på, for at blive våd.

Børnenes pool er dyrere end du tror

Når sommeren nærmer sig, er der mange der begynder at fortage sig forskellige nye investeringer. Dette kan være alt fra nye havemøbler, nye have redskaber eller måske en nye havegrill. Med den stigende temperatur der er i Danmark, er der dog flere og flere der køber en pool. Dette er også en fin og god investering for børnefamilier. Men er det også den bedst, for hvor dyr er børnenes pool egentlig?

 

Så mange vand går der til børnenes pool

 

Det er utrolig hyggeligt med en pool i haven. Det gør det også nemmer, når varmen kommer, og man ikke skal til at pakke en hel bil, for at kunne komme ned til vandet. Men selvom den tidsmæssigt er en god løsning, så er det ikke en god løsning i forhold til din økonomi. For til børnenes pool går der utroligt meget dyrt vand. Til en fritstående pool, går der helt optil 5000 liter vand. Dette er utroligt meget, og svare faktisk til hele 90 almindelige brusebade. Det er altså ikke billigt at have sådan en pool, og derfor er det også noget man måske skal genoverveje.

 

Hvad skal der ske med vandet?

 

Hvis man så endelige sidder med en pool, med 5000 liter vand i, er det forskelligt hvad man kan gøre med vandet. Hvis det indeholder kemikalier, kan det desværre ikke bruges til andet, end selve poolen. Til gengæld undgås der alger og andre bakterier. Hvis der ikke kommes kemikalier i børnenes pool, kan det godt bruges til andre ting. Det kan blandt andet bruges til at vande blomsterne i have eller ens græsplæne. Ulempen ved dette, er dog at der ikke er kemikalier i vandet, og derfor vil der blandt andet komme bakterier i det. Dette betyder at vandet skal skiftes, og næste sommer, vil der igen være en udgift i at fulde børnenes pool på med vand. Det kan derfor godt betale sig, at bruge en hyggelig dag på standen, sammen med ens familie.

Sådan kan du spare penge på brusebadet

Måske ved du det allerede, men mindst en tredjedel af vores vandforbrug, går direkte til de bad vi tager i bruseren. Hvis du tager et bad der vare 5 minutter, koster det dig i gennemsnittet mellem 3 og 8 kroner om dagen. Om året kommet dette beløb op på mellem 1095 og 2929 kroner.
Det er rigtigt meget, og hvis du ønsker at spare penge på brusebadet, så får du her nogle tips til hvordan.

 

De åbenlyse spare råd til at spare penge på brusebadet

 

Der er altid nogle helt klar spare råd, som kan hjælpe dig med at spare penge på brusebadet. Disse er vigtigt at kende til, men de er ikke den eneste vej frem.

En dansker bruger i gennemsnittet 106 liter om dagen. Den gennemsnitlige pris for koldt vand ligger på 6,3 øre, hvor det varme vand koster 10,7 øre. Grunden til forskellen skyldes det energiforbrug du anvender, når du skal varme vandet op.
Samt kan du spare penge på brusebadet, hvis du simpelthen bare tager et kortere bad. Hvis du i stedet for at tag et bad der vare 10 minutter, taget er der vare 5, kan du årligt spare 2.327 kroner.

 

Køb en sparebruser

 

Hvis du går ind og erstatter din bruser med en sparebruser, kan du kun bruger 6-10 liter vand i minuttet. Dette er halvt så meget som en almindelig bruser. Du kan hermed spare omkring 225 kroner årligt, dette er for hvert minut du bader mindre. Og hvis du tager bad i 5 minutter, kan du spare omkring 1.125 kroner om året.

Begge disse eksampler er lavet ud fra, at du skifter fra en 15 liter bruser, til en 8 liter bruser. Samt at prisen for varmt vand er omkring 8,5 øre pr. liter.

Hvis du sidder og tænker, at denne bruser ikke vil være god for dig, da der ikke vil komme noget vand ud, behøver du ikke være urolig. Den måde en sparebruser virker, er ved at blandet luft i vandet, så strøler spredes. På den måde føles det som om der kommer mere vand ud, og du kan spare penge ved brusebadet, uden selv at mærke forskel.

 

Køb nyt blandingsbatteri

 

Hvad du også kan vælge at gør, for at spare penge på bruserne, er at udskifte hele armaturet og installere en helt ny bruser. Hvad denne bruser skal indeholde er termostatblander, skoldningssikring og indbygget vandbegrænser.

 

Luk for bruser, når du sæber dig ind

 

Ved at slukke for vandet mens du sæber dig ind, spare du mellem 4 og 20 liter vand. Hvis du gør dette, kan du om få optil 600 kroner ind på din konto, og derved spare penge på brusebadet.

 

Hvad du derudover kan gøre, at at sætte brusehovedet tætter på din krop. Jo tættere på kroppen bruseren sidder, jo mindre afkøles vandet. Derfor falder energiforbruget en smule, fordi du ikke behøver at skrue så meget på for vandet.

 

Brug et badeur som hjælper

 

Det kan godt være svært at vurdere, hvor lang tid du er i bad. Derfor kan du nemt og billigt anskaffe dig et badeur, som kan hjælpe dig med at holde styr på tiden, og på den måde være sikker på at du spare penge på brusebadet.

Små ændringer

Små ændringer, der hjælper med at spare penge

Små ændringer i hverdagens vaner har også ret og kan altså nedbringe vandregningen betydeligt.

Tænk over hvad du bruger vand på

Under madlavning, bruger man en del mere vand end man egentligt tror. Og meget af det kan spares væk, uden det har betydning for smagen af maden.
Når du koger æg, kartofler, pasta osv. skal du sørge for kun lige at dække med vand. Mange fylder gryden næsten helt op, hvilket ikke kun er spild af vand – det tager også længere tid at varme op til kogepunktet, og kan dermed også mærkes på elregningen.

Når du skyller frugt og grønt, kan du desuden, med fordel, fylde en lille balje med vand og skylle det hele heri. På den måde bruges der betydeligt mindre vand, end hvis du skyller det hele under en rindende vandhane.

Sluk for vandet når du ikke bruger det. Mange lader, helt ubevidst, vandhanen løbe mens de børster tænder. Det vand der bruges på den måde, har ingen gavn og er ren spild. Hvis du slukker for vandet under tandbørstningen, vil du over tid kunne spare mange penge. Penge du ikke skulle have brugt i første omgang.
Samme gælder for indsæbning og vaskning af hår i badet. Det kan virke fjollet at slukke for vandet, når det er for så kort tid. Men de i de fleste husstande er der 2-5 personer, der går i bad hver eneste dag, og dette vil altså hurtigt løbe op i rigtig meget spildt forbrug af vand.

Står du også tit og venter på at vandet bliver koldt, før du fylder dit vandglas? Istedet for at lade vandet løbe til det bliver koldt, og dermed spilde en masse vand, er det en god idé at fylde en masse flasker og ligge i køleskabet. På den måde har du altid kold vand ved hånden, og behøver ikke spilde vand unødigt.

Vand haven om aftenen

Solen fordamper det vand du bruger, hvis du ikke bruger det på det rigtigt tidspunkt

Vand haven om aftenen, for dette vil kunne spare din en masse penge, især om sommeren.

For er du indehaver af en have, ved du at både græs og planter skal vandes af og til, men vidst du at det er bedst at gøre om aftenen? Det er der ikke mange dansker der er klar over. Derfor vælge utroligt mange, at gøre det på det mest forkerte tidspunkt af døgnet, nemlig om formiddag.

Hvis du vander din have tidligt på dagen, vil solens stråler medvirke til at en stor del af vandet fordamper. Dette er en selvfølge, som mange er klar over, men som endnu færre tænker langt nok med. Men dette gælder naturligvis også, for deres planter. Dermed spilder du ikke kun vandet. Dine planter får heller ikke det fulde udbytte af det vand du bruger.

Dine planter kan faktisk tage skade af at have vand på bladene, mens solens stråler står lige på det. Solens stråler bliver nemlig ekstra kraftige igennem vand, og det er langt fra alle planter, der kan tåle den enorme varme det kan give.

Hvis du vander haven om aftenen, vil størstedelen af vandet nå at synke i jorden før næste dag, og mængden af vand der fordamper vil derfor være betydeligt mindre.

Spar penge på opvasken

Spar penge på opvasken, og spån ikke kun miljøet, men også din pengepung

Hvis dette råd bruges rigtigt, vil en opvaskemaskine kunne spare dig tusindvis af kroner årligt, i forhold til hvis du vasker op i hånden.

Der er meget stor forskel på, opvaskemaskiners vandforbrug. Det er derfor vigtigt, at kigge efter energimærket, når du skal ud og have en ny opvaskemaskine.
Nogle opvaskemaskiner, af en vis kvalitet bruger ca. 10 liter vand pr. opvask. Mens de billigere modeller bruger op til 20 liter. Det kan altså, på længere sigt, ikke altid betale sig at købe den billigste model hvis målet er at spare penge.

De fleste opvaskemaskiner giver mulighed for at vælge et økoprogram og/eller et hurtigprogram. Disse programmer vil være tilstrækkelig til langt de fleste typer opvask, og kan spare dig mange penge. Dette skyldes at programmerne er henholdsvis hurtigere færdigt og bruger koldere vand, end de almindelige programmer. Dette slider også mindre på maskinen, og forlænger dermed levetiden.

Sørg altid for at fylde maskinen helt op før den startes, så du får så meget som muligt ud af den vand og energi, maskinen alligevel bruger.

Derudover er det ikke nødvendigt at skylle servicen af, før det kommer i opvaskemaskinen, som mange fejlagtigt tror. Ikke alene bruges der væsentligt mere strøm ved at skylle af først, og derefter bruge opvaskemaskinen. Det er også komplet unødvendigt da alle opvaskemaskiner af nyere dato har kapacitet til både at skylle af og vaske servicen helt ren.

Vandbegrænser – god måde at spare penge

Brug en vandbegrænser og spar penge

Vandbegrænser sikrer en modstand i dine vandarmaturer, hvilket nedsætter vandgennemstrømningen og formindsker vandforbruget drastisk.

Det er nemt og hurtigt at tjekke, hvor stor vandgennemstrømning der er på dine armaturer. Og dermed også om du kan have gavn af en vandbegrænser. Dette gøres ved at åbne vandhanen på det maksimale niveau og tage tid på, hvor lang tid det tager at fylde en 1-liters kande med vand. Hvis det f.eks. tager 4 sekunder er vandgennemstrømningen 60/5 = 12 liter/minut.

Den gængse vandhane har et forbrug på 16-19 liter vand i minuttet når der er skruet helt op, hvilket en begrænsning kan reducere helt ned til 2 liter i minuttet.

En almindelig bruser har et vandforbrug på 20-23 liter i minuttet, mens en sparebrusers forbrug er på ca. 10 liter i minuttet. En enkelt person kan altså spare ca. 2000 kr. årligt, hvis han/hun tager bad i 10 minutter dagligt, alt efter hvor dyre de aktuelle vandpriser er.

En vandbegrænser følger ofte med hvis du køber en vandbesparende bruser og/eller vandhane. Vandbegrænseren kan dog også købes løst, som en lille skive, der nemt kan placeres i dit allerede eksisterende armatur. En vandbegrænser kan erhverves for få kroner og op til 80 kr, og er altså en ekstremt billig og nem investering i forhold til hvor meget vand der kan spares.

Udskift det gamle toilet

Udskift det gamle toilet og spare penge på vand, du ikke var klar over du betale for

Udskift det gamle toilet, for det er dyre end du tror. Og dette er en besparelse du vil kunne mærker, som du vil få en stor gælde af. For intet er værre, end at have unødvendige udgifter, og derved smide penge direkte ud af vinduet.

Ikke mange danskere ved dette. Men et toilet af ældre dato, kan bruge helt op imod 12 liter vand pr. skyl. Mens de nyere toiletter med mulighed for to forskellige slags skyl, kun bruger mellem 3 og 6 liter, alt efter om man bruger det store eller det lille skyl. Der er altså utroligt meget at hente, hvis man tænker sig om, og udskifter sine gamle toiletter.

De nyeste modeller af to-skyls toiletter, kan endda indstilles til at bruge mellem 2 og 4 liter vand. Her sparer du altså endnu mere, hvilket hurtigt løber op når toilettet bruges flere gange dagligt.

Ældre toiletter kan desuden have en tendens til at løbe. Hvilket er en af de største syndere, når det kommer til vandforbrug. For dette kan løbe op til flere 1.000 kroner om måneden. For et løbende toilet, kan koste op imod 25.000 kr årligt. Det er dog ikke altid at det kan ses med det blotte øje, at toilettet løber. Og det er derfor vigtigt at holde øje med dette, hvis man ikke vil risikere ubehagelige overraskelser, når vandregningen kommer.

Et to-skyls toilet kan du i dag købe for helt ned til 1000 kr, hvilket altså er sparet hurtigt hjem igen, hvis du er ejer at et gammelt og ovenikøbet løbende toilet. Så kom ned og få købt et nyt toilet, og oplev hvordan du ellers kan bruge dine penge, på andet end vand, til et toiletbesøg.

Spar på det varme vand

Varmt vand koster kassen, så tænk dig om, før du bruger det til hvad som helst

Spar på det varme vand, dette vil give dig de besparelser som du kan mærke på varmeregningen og derfor også få større glæde af. Det er utroligt let og en overkommelige ting. Det eneste du skal gøre er at skure ned for varmen. Så er du med til ikke kun at spare dig selv, for unødvendig penge spild, men du hjælper også miljøet.

Dette lyder måske letter sagt end gjort. Men der er ikke mange dansker der rent faktisk er klar over, hvor meget der er at spare. For varmt vand koster ca. 60% mere end koldt vand, da der også bruges energi på at opvarme vandet.

Spar på det varme vand sådan her

 

Hvis du er ude efter at spare på din vandregning, er det derfor essentielt at spare på det varme vand, hvilket kan gøres med lidt omtanke og få, ubetydelige ændringer i hverdagen.

Skru lidt ned for varmen på vandet når du tager et bad, og gør badet et par minutter kortere. Det vil også gavne din hud, der ikke har godt af at blive udsat for meget varmt vand.
Hvis du vasker op i hånden, er det også en god idé at skrue lidt ned for varmen. Også når du skal vaske dine hænder, eller bruger vand til rengøring af hjemmet, er det en godt ide at skue ned for varmen. Mange skruer meget mere op for varmen, end hvad der egentlig er nødvendigt. Og det eneste der kunne ud af dette, er et unødvendigt pengeforbrug, der kunne være blevet brugt bedre.

Det er alt sammen små ændringer, men i dette tilfælde gør mange bække små, altså til sidst en stor å. Og du vil finder dig selv et sted, hvor du har råd til de små ting i hverdagen, som gør den lidt sjovere.

Tilbage til toppen