LEASY Nordiclån
Annonce

Find det bedste lån for dig

Det behøver ikke være svært at få et lån og samtidig spare penge...

FinansXy er Danmarks nye site, som gør det let for dig at få et lån til netop dine behov.

De bedste låne og kredit muligheder, så du hurtigt og let kan låne penge.

Luk radiatorerne når du lufter ud

For at skabe det bedste indeklima i dit hjem, er det utroligt vigtigt at du lufter ud. På den måde får du ikke kun frisk luft ind. Men du mindsker også chancen for fugt, mug og svamp i dit hjem. Dette er lyder jo godt, for hvis der er noget der vil kunne komme op i pris, er det at komme af med disse tre ting. Det er dog ikke bare at åbne alle dine vinduer og derefter har du sparet en masse penge.

Det er utroligt vigtigt at du lukker for radiatorerne når du gør dette. Ellers kommer det til at koste dig mange penge, at lufte ud. Og det er ikke meningen.

 

Luk radiatorerne og spar penge ved udluftning

 

Dine radiatorer giver som du ved varme. Og de går ind og varme dine rum samt vægge op, så hele dit hus kan bliver dejligt varmt. Når du lufter du er det derfor utroligt vigtigt at slukke for alle radiatorerne. Når en radiatorer er tændt, går de ind og vurdere temperaturerne i rummet. Hvis du så åbner et vindue, og lader kold luft komme ind, har det derefter en effekt på radiatorerne. De begynder at supplerer varme for kold luft, fordi de har en bestemt temperatur rummet skal være på. Det kan på den måde komme til at koste dig mange penge, hvis de bare lader dem være tændt, mens du lufter ud.

 

Ikke luft ud for længe

 

At lufte ud for længe, kan også blive ret dyrt. For selv om du lukker for radiatorerne, skal væggene stadigvæk varmes op igen, hvis de bliver for kolde. Du skal derfor søger for ikke at lufte ud, mere end 10 til 20 minutter max. På den måde holder du stadigvæk væggene varme, og svamp, mug og fugt ude af dit hjem.

Komfur – hvordan udnyttes det bedst?

Når vi skal lave mad, gør mange af os det i gryder, potter og pander. Det giver mange muligheder, men det kan også koste os rigtigt dyrt. For varme er en af de store udgifter, og især et komfur koster meget at have. Men hvordan kan man spare på sådan en område? For det er ikke noget vi kan undgå at bruge og derfor også noget, mange af os bare tager som en fast udgift. Men der er nu penge at spare. Vi vil derfor gennemgå, hvordan man på bedst mulig måde,

 

Forvarme og eftervarme på et komfur

 

Når vi laver mad, er der mange som venter med at lægge fx pasta i vandet, før det koger. Men forvarmen, altså stadiet op til at det skal koge, er også varmt. Så i stedet for at bruge 5 til 10 minutter på at kigget på vandet blive varmt, kan man bruge det med det samme. På den måde spare man ikke kun penge, men også tid. En anden til mange også glemmer i farten, er eftervarmen. På sammen måde, som at en gryde ikke går fra kold til varm på 2 sekunder, går den heller ikke fra varm til kold. Man kan derfor med fordel benytte sig af denne varme. Derved spares der penge og varme. Denne besparelse opnås bedst, ved at slukke for varmen, omkring 5 minutter før maden er færdig.

 

Størrelsen på gryder

 

En anden måde at være opmærksom på hvad der bruges af varme på et komfur, er ved valget at gryder mm. Der er utrolig mange, som ikke tænker over dette, men størrelsen på gryden, spiller en rolle. Og her er der utrolig meget at hente!

Det er nemlig meget bedre at bruge en for stor gryde, end en der er for lille. Hvis man vælger en gryder der er fx 1 centimeter for lille, i forhold til kogepladen, kan det koste optil 20% i energisvind. Det kan derfor godt betale sig, at vælge den rigtigt størrelse gryder til ens kogeplader, for her er der penge at hente for alle.

Spare penge, ved at isolere dine vandrør

Isolere dine vandrør, kan give der i besparelse. Dette skylde at varmen fiser ud af rørende, så let som ingenting.

Dette er ikke noget som mange dansker tænker særlig meget over, dog er det penge direkte ud af vinduet. Og det er endda selvom det er utrolig nemt for dig, at sikre dig mod dette, ved at isolere dine vandrør.

 

Hvordan isolere du dine vandrør?

 

Du kan hurtigt og nemt isolere dine vandrør. Alt du skal gøre, er at sætte rørskåle omkring alle dine synlige varmerør. Det kan for eksampel være varmerørende ved vandvarmeren og fyret, hvor du mindsker hurtigt at noget går tabt.

Hvis dette lyder nemt, så er det det også. Og du kan sagtens stå for arbejdet selv.

 

De bedste steder af isolere dine vandrør

 

Der er steder i dit hjem, for der kommer mere varme ud af rørende, end andre steder.

Og det er naturligvis også her, hvor det bedste kan betale sig for dig, at isolere dine vandrør. Disse steder er for eksampel dem, hvor dine rør går igennem uopvarmede rum.  Dette er blandt andet rum som din kælder, hvor der ikke er noget varme.

 

Hvad kan du spare ved at isolere dine vandrør?

 

Energitjenesten anslog, at det vil koste dig et sted omkring 20 kroner, at isolere en meter rør, hvor selve rørskåleren er 15 millimeter.

Hvis du gør dette, vil du med dette, have lavet en besparelse svarende til omkring 230 kroner. Dette skyldes at du har sparet omkring 29,3 liter olie.

Hvis du går lidt længere, og fx isolere 5 meter rør i din kælder, så vil du spare hvad der svare til 1.170 kroner.

Det er selvfølgelig ikke gratis at sætte disse 5 meter rørskåler op. Dog er udgiften til at have med at gøre. For den ligger på 100 kroner.

Udnyt radiatorerne

Spar penge på at udnytte dine radiatorer rigtigt

Udnyt radiatorerne i det hjem, er noget som kan spare dig en masse penge. For det er disse små ændringer i de daglige vaner, kan være rigtigt værdifulde. Især hvis man er ude efter at spare lidt penge på varmeregningen.

Har du møbler lige foran radiatorerne? Hvis du har, er det en rigtig god idé at flytte dem så der er mindst 15 centimeters afstand til radiatoren.

Hvis en radiator er helt eller delvist dækket til, vil radiatoren have sværere ved at varme rummet op, fordi cirkulationen omkring radiatoren vil være betydeligt nedsat. Du vil derfor ikke få den fulde effekt ud af den varme der bliver afgivet.

Derudover er det en god idé at huske at trække gardinerne til og fra. Om natten hvor der er koldt udenfor, bør gardinerne være trukket for, for at mindske varmetabet fra vinduerne.
Om dagen hvor solen står på vinduerne, er det derimod godt at have gardinerne trukket fra, for her kan solens varme bidrage til at varme rummet en smule mere op.

Du skal huske at lufte ud. Det er vigtigt at huske at lufte ud i løbet af dagen, for at luften i hjemmet ikke står stille. Det anbefales at man lufter ud 3 gange dagligt i 5-10 minutter ad gangen. Husk at slukke for varmen når du lufter ud, og tænd den igen umiddelbart efter at vinduerne er lukket i igen.

Sluk sommer ventilen

Sluk sommer ventilen og spare penge

Sluk sommer ventilen, dette er noget som lyder enkelt, og det er det også. Men det kan hjælpe dig med at spare en masse penge.

Cirka halvdelen af danskerne, der får deres varme via. fjernvarmeanlæg, betaler helt unødvendig alt for meget for varmeregningen. Grunden til dette er, selvom der er skruet helt ned for radiatoren, at radiatorerne ofte kører på fuld knald om sommeren.
Dette sker fordi de fleste glemmer, eller ikke ved, at der på de fleste radiatorer sidder en sommerventil, der bør lukkes for.

En gennemsnitlig familie kan spare omkring 1300 kr. årligt, blot ved at lukke for sommerventilen på fjernvarmeanlægget. Denne bør lukkes så snart, der ikke længere er brug for varme fra radiatorerne. Og tændes igen omkring september/oktober, hvor der så småt tændes for radiatorerne igen.

På næsten alle fjernvarmeanlæg, findes der en sommerventil. Denne skal blot drejes til højre så den står på tværs af røret. Det er altså hurtigt og nemt – og kan spare dig rigtig mange penge.

Hvis du bor i lejlighed, har du typisk ikke dit eget fjernvarmeanlæg, da det her er viceværten der står for at sommerlukke for varmen. Du kan dog med fordel ringe og sikre dig at dette er gjort, så du ikke skal betale unødige penge, når du ikke har behov for varmen.

Optimer dit hjem

Optimer dit hjem og spar penge

Optimer dit hjem er det der vil kunne sikre dig både et trykt hjem, men også kæmpe besparelser.

Det hjælper ikke meget at gå og spare på varmen, hvis al varme alligevel fiser ud af hjemmet og du i stedet ender med at fyre for fuglene.

At lave store ændring på sit hus kan være en rigtig dyr affære, men dette er et engangsbeløb, der i længden betaler sig hjem i stor stil.

Hvis dine vinduer ikke lukker tæt, vil der hele tiden stå og sive varme ud gennem sprækkerne. Dette kan over længere tid resultere i rigtig meget varmetab, og virkelig mærkes på pengepungen.
Det er derfor vigtigt at holde øje med om, især meget gamle vinduer slutter helt tæt. Det kan være et stort udlæg i pengepungen, at købe nye vinduer. Men det vil altså betale sig over længere tid, og man slipper både for træk og for en ubehagelig efterregning på varmen.
Vinduer kan godt være utætte, selvom man ikke mærker direkte træk gennem dem, det er derfor en god idé at holde øje med det jævnligt.

Undersøg tag og luft

Hvis du har en fornemmelse af at varmen siver ud, enten fordi det er køligt uanset hvor meget du skruer op for varmen, eller fordi din varmeregning er for høj i forhold til hvad den burde. Så kan det være at dit loft trænger til en omgang efterisolering.

Taget/loftet er en stor flade, og da varme siver opad vil der gå rigtig meget varme til spilde, hvis ikke der er isoleret ordentligt. Faktisk går der ca. 12% mere varme til spilde, selv hvis der er “normalt” isolere, end der gør gennem ydervæggene. Det kan derfor godt betale sig at få efterisoleret hvis dette er tilfældet.

Taget og loftet er noget nemmere at efterisolere, end ydervæggene i huset. Og det er derfor et rigtig godt sted at starte, hvis du er ude efter at nedbringe prisen på varmeregningen.

Hvor stort et projekt, samt hvor høj prisen vil blive for en efterisolering, afhænger i høj grad af tagkonstruktionen. Men det vil under alle omstændigheder betale sig ind over tiden, og dermed være en god investering for fremtiden.

Køb en termostat

Termostaten kan hjælpe dig et langt stykke af vejen og spare penge

Køb en termostat, det vil kunne hjælpe dig et langt stykke hen af vejen. Og sikre dig en god besparelse på varmeregningen. Samt også skåne miljøet.

Vi ved alle at det kan være svært at ramme, den helt rigtige temperatur i hjemmet. Hvilket ofte resulterer i at vi går og skruer op og ned for varmen hele tiden. Det er dog ikke et klogt træk og det kan blive en dyr fornøjelse på længere sigt. Ved ved køb  af en termostat, kan du blive hjulpet et langt stykke hen af vejen.

En termostat med temperaturregulering kan afhjælpe dette problem. Med få tryk kan den indstilles til den ønskede temperatur. Samt kan reguleres efter hvor meget varme, man ønsker på hvilke tidspunkter og hvilke ugedage.

På denne måde kan, temperaturen hele tiden holdes, på det ønskede niveau. Uden at man selv behøver skrue på varmen og dermed risikere at skabe en masse spild.

En temperaturregulerende termostat kan efterhånden købes i de fleste byggemarkeder, og koster ned til 200 kr. Hvilket er tjent hjem i løbet af en måneden eller to.

Det er altså en idéel og forholdsvis billig måde at spare penge på, uden at det er noget du mærker meget til.

Spar penge på varmeregningen

Varmeregningen kan let blive mindre

Spar penge på varmeregningen er noget som vi alle gerne vil. Men som vi ikke helt har overblik over, hvordan vi kan gøre.

En typisk fejl, mange danskere begår, er at have få radiatorer kørende for fuld skrue. Mens andre er skruet ned eller helt slukket.

Lader man en enkelt eller få radiatorer være skruet helt op, mens resten af hjemmets radiatorer er skruet ned eller slukkede. Vil de der er skruet op hele tiden, være nødt til at køre for fuld skrue og have svært ved at følge med. Det vil i længden blive en dyr fornøjelse, og giver ikke et bedre resultat.

Sørg derfor hele tiden for at alle radiatorer i hjemmet, står på samme niveau. Det er den mest økonomiske løsning, og kan spare dig mange penge årligt.

Det bedste, fra et økonomisk synspunkt, er at have alle radiatorerne kørende på et stabilt niveau.
Alle radiatorerne bør altid stå på 2 eller 3 for det bedste resultat. På den måde sørges der for, at der er en stabil varme i rummet. Dette uden at bruge en masse unødvendig energi på at forsøge at varme alle rum op fra en enkelt radiator.

Lad være med at skrue radiatorerne op for fuld skrue, selvom du fryser og gerne vil have rummet varmet hurtigt op. Det er en meget dyr løsning, og varmer ikke rummet op meget hurtigere end at gøre det på en mere økonomisk måde.

Tilbage til toppen